De Krullaards Perfect Reset methode is gericht op het wegnemen van de oorzaak van veel rug- en nekklachten: een scheefstand van het bekken ten opzichte van de wervelkolom. Een scheefstand van het bekken kan ontstaan als gevolg van een anatomisch (lees aangeboren) beenlengteverschil of een functioneel beenlengteverschil. Dit laatste onstaat door verkeerde krachten van spieren op het bekken waardoor er een verdraaiing in het bekken ontstaat. Een (aangeboren) anatomisch beenlengteverschil kan niet worden opgeheven met de Krullaards Perfect Reset behandelmethode. Een functioneel beenlengteverschil is daarentegen wel te behandelen.
“De essentie van de Krullaards Perfect Reset methode is dat het lichaam zelf de bekkenstand corrigeert en de scheefstand kan opheffen. Er komt geen externe manipulatie aan te pas. Door middel van onder andere trillingen en gevoelsprikkels die de Krullaards Perfect Reset plaat toedient, ontstaat in het lichaam een reflex, waardoor spieren in de lage rug ontspannen en het bekken in zijn neutrale stand komt te staan. Vervolgens kan ook de wervelkolom weer in zijn neutrale positie komen waardoor beknelde zenuwen weer normaal kunnen functioneren en klachten kunnen verdwijnen.”
Aan het begin van de behandeling worden metingen verricht om de nekbewegelijkheid, de spierzenuwfunctie en de belastbaarheid van benen of armen vast te stellen. Deze waarden vormen de basis voor het vaststellen van de gesteldheid van het lichaam.
Hierna nodigt de therapeut u uit om zonder schoenen op de Krullaards Perfect Reset behandelplaat te gaan staan. Wanneer u op de plaat staat, ervaart u verschillende sensorische prikkels (o.a. visueel, positie en druk) waardoor de spieren in uw lichaam ontspannen. Dit alles, de daadwerkelijk (body) reset, duurt niet langer dan vier minuten. Het is comfortabel, pijnloos en effectief. Daarna is uw bekkenstand en daarmee de positie van de wervelkolom weer genormaliseerd. De oorspronkelijke pijn is in veel gevallen vrijwel meteen verdwenen.
Na de behandeling op de plaat herhaalt de therapeut de metingen en laat u daarvan de resultaten zien. Hierna kunt u even ontspannen met een warmte-element in de rug of nek. De behandeling wordt waar nodig aangevuld met fysiotherapie (oefeningen) en adviezen ten aanzien van bijvoorbeeld lichaamshouding.
Door ontspanning, normaliseren van houding en orgaansystemen kan iedereen zijn unieke ‘kantelpunt’ op de plaat vinden gedurende de behandeling. Met een combinatie van druk, positie, gevoel en diverse andere prikkels in enkels, knieën, heupen, bekken en lage rug onder andere gecombineerd met beweging wordt dit bereikt. Hierna ontstaat eerst lokale ontspanning in de onderrug, en wat daarna gevolgd kan wordt door een ontspanning in andere delen van het lichaam.
Bekkenscheefstand kan ontstaan door neurologische uitval, spierzwakte, een trauma of een val, instabiliteit, wervelblokkades, anatomisch en/of een functioneel beenlengteverschil.
bekkenscheefstand kan aanleiding zijn tot het afknellen van zenuwen, waardoor spierspanning en pijn kan ontstaan in rug en nek. Een scheefstand van het bekken kan worden veroorzaakt door een beenlengteverschil.
Er zijn echter twee soorten beenlengteverschillen:
Ad 1. Een anatomisch beenlengteverschil is veelal aangeboren of kan ontstaan (op jonge leeftijd) als gevolg van een infectie van het bot of ook als gevolg van doorgemaakte breuk(en)/operaties van het bot van de benen/bekken.
Ad 2. Een functioneel beenlengteverschil kan ontstaan bijvoorbeeld ten gevolge van een val of door verzwakking/verkorting van spieren waardoor een asymmetrische houding kan ontstaan. Hierdoor kan een zgn. torsie van het bekken ontstaan waardoor er sprake is van een scheefstand van het bekken.
Door middel van ontspanning/behandeling van musculatuur/gewrichten (bijv. rug/heup etc.) kan de zgn. torsie stand worden opgeheven.
Een anatomisch beenlengteverschil is een (werkelijk) beenlengteverschil (door een verschil in de lengte van de botten tussen de beide benen) dat veelal is aangeboren of kan ontstaan (op jonge leeftijd) als gevolg van een infectie van het bot of ook als gevolg van doorgemaakte breuk(en)/operaties van het bot van de benen/bekken. Er kan ook sprake zijn van een combinatie van een anatomisch en een functioneel beenlengteverschil.
Een functioneel beenlengteverschil is een (ogenschijnlijk) beenlengteverschil dat kan ontstaan bijv. ten gevolge van een val of door verzwakking/verkorting van spieren waardoor een asymmetrische houding kan ontstaan. Hierdoor kan een zgn. torsie van het bekken ontstaan waardoor er dan sprake is van een scheefstand van het bekken, wat slechts oogt als een beenlengte verschil.
Door middel van ontspanning/behandeling van musculatuur/gewrichten (bijv. rug/heup etc.) kan de zgn. torsie stand worden opgeheven. Er kan ook sprake zijn van een combinatie van een anatomisch en een functioneel beenlengteverschil.
Bij veel mensen die rug- of nekklachten ervaren en waarbij de oorzaak niet direct duidelijk is, komt bekkenscheefstand vaak voor. Een arts of fysiotherapeut kan vaststellen of het bekken scheef staat. De KPR fysiotherapeuten maken hierbij gebruik van speciale meetapparatuur om scheefstand vast te stellen.
De fysiotherapeut meet dit met speciaal meetapparaat, een Palpation meter (PALM). Voor en na de behandeling meet de fysiotherapeut hiermee de scheefstand van het bekken.
De scheefstand van het bekken kan weer terugkomen (recidiveren):
De zooltjes (KPR trainers) helpen u het resultaat van de behandeling, het rechtzetten van het bekken en het normaliseren van de stand van de wervelkolom, vast te houden.
De speciale vormgeving van de insole trainer zorgt voor een kanteling van het hielbeen in de voet. Dit voorziet in een ondersteuning van de zojuist bereikte neutrale bekkenstand.
De KPR trainers draagt u zoveel mogelijk. De zooltjes helpen u het resultaat van de behandeling (de rechte bekkenstand) vast te houden. Ze passen in allerlei verschillende schoenen. Doordat ze comfortabel zijn dragen de meeste cliënten ze elke dag. Ze dragen ze ook tijdens het sporten.
De KPR trainers passen in vrijwel alle schoenen, doordat ze in diverse uitvoeringen geleverd kunnen worden. Ze zijn laag en comfortabel. Ze zijn er voor mannen, vrouwen en kinderen in allerlei lengte- en breedtematen. Hierdoor is er voor iedere schoen een passende zool verkrijgbaar, van sportschoenen tot trendy laarsjes.
De KPR trainers kosten € 90 inclusief BTW.
Als u een extra paar aanschaft tijdens het KPR traject dat zijn de kosten voor dit additionele paar € 67,50 inclusief BTW.
De zooltjes KPR-trainers worden niet los verkocht. Ze horen bij de KPR behandeling. Ze worden daarom alleen verkocht in combinatie met de behandeling, omdat ze gemaakt zijn om het effect (recht bekken) van de behandeling vast te houden.
Er zijn verschillende KPR centra in Nederland. In de meeste centra kunt u op korte termijn een afspraak maken voor een behandeling.
De KPR behandeling wordt soms aangevuld met fysiotherapie of bekkenfysiotherapie. Ook kan de therapeut aanwijzingen geven om de lichaamshouding te verbeteren en/of pijnklachten te doen afnemen, maar meestal zijn de KPR-behandelingen voldoende.
Vaak geeft de eerste behandeling al bevrijding of een sterke vermindering van de pijnklachten. Een tweede en derde behandeling zorgen ervoor dat het behaalde resultaat wordt vastgehouden of verder wordt verbeterd. Ook de KPR trainers (zooltjes) zijn daarbij belangrijk. Het gaat uiteindelijk om een duurzaam resultaat.
De behandeling is niet opgenomen in de basisverzekering. Als u aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie dan kunt u de kosten voor het basisconsult mogelijk declareren bij de zorgverzekering. Als u aanvullend bent verzekerd voor steunzolen of hulpmiddelen dan kunt u de kosten voor de KPR trainers mogelijk declareren bij uw zorgverzekeraar.
Voorafgaand aan de behandeling onderzoekt de therapeut of er sprake is van scheefstand van het bekken. Voor de behandeling worden metingen verricht om de nekbewegelijkheid, de spierzenuwfunctie en de belastbaarheid van benen of armen vast te stellen. Deze waarden vormen de basis voor het vaststellen van de gesteldheid van het lichaam. Na de behandeling worden metingen herhaald. Zo kan de fysiotherapeut het effect van de behandeling vaststellen en dit vastleggen in uw dossier.
Naast het aangename gevoel zorgt een warmteprikkel voor ontspanning in rug of nek na de behandeling. Dit om de spier- of gewrichtsreacties te verzachten in verband met veranderde beweeglijkheid.
De KPR plate maakt gebruik van allerlei prikkels. Er wordt geen gebruik gemaakt van straling.